Selecteer een pagina

De Verzoening

Hans van Engelen en Marcel de Wit vormen sinds 2008 het kunstenaars collectief Tulsa.

Zij begeven zich beiden al geruime tijd binnen de diverse gebieden van de kunst (waaronder voornamelijk vormgeving, schilderen en beeldhouwen) en de kleinkunst (theater en muziek). Samen delen zij een brede interesse in diverse kunststromingen en de vormgeving in de brede zin van het woord (zoals bijvoorbeeld architectuur).

Na een aantal jaren individueel aan de weg getimmerd te hebben, besloten zij in 2008 tot het oprichten van het collectief Tulsa. Datzelfde jaar zijn zij gestart met het vervaardigen van een nieuwe beeldenlijn, waarbij energie, kracht, passie en de elementen als uitgangspunt gelden.

HOOGTE: 300 cm.

Dit beeld is in alle uitvoeringen leverbaar zoals: brons, corten-staal, gietmortel, kunststof in alle RAL-kleuren e.d.

Prijs opvraagbaar en afhankelijk van uitvoering.

Ten opzichte van eerder werk, kenmerkt hun nieuwe beeldenlijn zich door figuratieve, abstracte en organische vormen en het opvallende kleurgebruik. Op zorgvuldige wijze worden de beelden door beide heren gecomponeerd en in eigen beheer vervaardigd. Zij streven er hierbij naar om de menselijke kracht in hun beelden tot uiting te laten komen en erin op te slaan.

Hun beelden staan dicht bij de natuur en moeten hier onderdeel van uit kunnen maken. Via het opvallende kleurgebruik wordt getracht het contact met het natuurlijke te behouden, zoals bijvoorbeeld een beeld met een rug van een walvishuid, of een kern van vloeibaar lava.

Voor Hans van Engelen en Marcel de Wit (Tulsa) is kunst niets anders dan gevoel, hetgeen zij middels hun werk op een breder publiek proberen over te brengen en waar zij graag met geïnteresseerden over van gedachten wisselen.

De beelden zullen in beperkte oplagen worden gereproduceerd (voorzien van een certificaat), waarbij elk exemplaar handmatig wordt beschilderd. Hierbij kan rekening gehouden worden met de specifieke wensen van de koper en de omgeving waar het beeld geplaatst gaat worden. Hierdoor behoudt het beeld zijn unieke uitstraling. Ook uitvoeringen van de beelden in brons is hierbij mogelijk.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op

12 + 6 =